Prajitura cu gris (Grießkoch)

On November 11, 2012 by andrei

Cand eram licean, mancam de 2 – 3 ori pe saptamana la cantina Institutului Teologic Evanghelic din Sibiu pentru ca era cea mai buna solutie avand in vedere programul pe care il urmam.

Si, cum se intampla cu experientele din liceu, am ramas cu nostaligia unui fel de mancare care imbina felul 2 cu desertul.

Grießkoch este o prajitura cu gris care se serveste cu sos sau gem de fructe. Mi s-a facut dor sa mananc asa ceva si am cautat pe net reteta. N-am gasit nimic care sa fie ca originalul, dar muma (care se pricepe si ea un pic la net si muuult mai mult la gatit) mi-a recomandat urmatoarea reteta.

Grießkoch


4-5 portii
bun
ieftin

Ingrediente

3 oua
6 linguri de zahar
9 linguri de gris
500 ml lapte
2 plicuri vanilie
scortisoara

Preincalziti cuptorul.

Se bat albusurile spuma tare (mixer + praf de sare); se adauga 5 linguri de zahar si o lingura rom si se bat din nou spuma.

Se adauga galbenusurile si grisul, se amesteca usor.

Se coace in tava tapetata cu hartie de copt 30-35 minute. (la mine au fost 25 – 30 minute)

se scoate si se toarna laptele caldut amestecat cu o lingura zahar si vanilia.

Se mai lasa la cuptor 2-3 minute apoi se stinge focul si se mai lasa acolo 5 minute.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie.

Se serveste cu gem si frisca

M-a chinuit rau talentul ieri seara dar nu am avut destula lumina pentru o poza buna. Prin urmare am pus si o lumanare romantica langa prajitura :p


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *