Opinie Holograf Unplugged 2

On September 27, 2011 by andrei

Atunci cand am plecat la facultate am facut o selectie de 5 – 8 casete si 3-4 CDuri pe care sa le am cu mine in Bucuresti. Holograf Unplugged 69 (parca asa ii spunea) era una din casete.
Iata ca dupa muuulti ani, apare Holograf – Patria – unplugged.

Am fost de mic fan Holograf. Cel mai probabil datorita asocierii lor cu programele ProTV din vremea copilariei mele. Prin urmare, nu puteam rata acest album live.

Iata ma jos opinia mea despre disc. O mini recenzie daca doriti.

Cum arata

Asa si asa. Desi este lucios si cartonat, CDul pare a fi o varianta low-cost din punct de vedere al tiparului si al designului.

Holograf Patria

Holograf Patria

Cum se numeste

Habar nu am de ce i-au spus “Holograf – Patria – unplugged”. Va fi scapat la montaj o melodie Patria? Poate e un teasing pentru urmatorul album de studio.

Cum se aude

Calitatea inregistrarii este una acceptabila. Fara fasituri sau alte neplaceri, dar nici nu poti spune ca auzi musca din sala.

Ce mi-a placut

Sunt ultra-placut impresionat de orchestratia melodiilor
7 – N-am iubit pe nimeni
9 – Inima mea nu e-ntreaga
10 – Am ramas doar noi

Cu aceste trei melodii, Holograf da dovada ca nu sunt doar niste rockeri sensibili ci si niste omeni culti in ale muzicii. Sincer, ar fi pacat sa nu vedem de la ei un Holograf Symphony sau ceva in genul acesta. Muzica lor este foarte potrivita pentru orchestre de corzi si ar da excelent cu un cor puternic drept backing vocals.

Ce poate sta acasa

Nu e vina CDului, dar parca melodiile recente sunt cam pe acelasi calapod. Scrise pentru unplugged, par digerabile, dar fadul gust al lancezelii creative ramane.

Verdict

Este un disc sincer, in care nimeni nu se ascunde dupa deget: ei cand canta hituri recente, Bitman cand ocoleste cu gratie derapaje vocale datorate maturitatii 😉 si tu in rol de cumparator cand nu te astepti la minuni.

Cumparati doar daca sunteti fan Holograf sau meloman. Daca vreti sa aflati mai multe despre muzica trupei, luati un album de studio.

Update: Titlul discului este dat de locatia unde a fost inregistrat – Cinema Patria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *