Pene carbonara cu dovlecei

On June 19, 2011 by andrei

M-am inspirat din Jamie Oliver si am gatit un pranz delicios si usor pentru 2 persoane.

Ingredientele

Ingrediente
1 dovlecel taiat cubulete
6 felii de bacon

100 ml smantana dulce
2 galbenusuri de ou
40 g de parmezan

250 g pene

cimbru proaspat
sare
piper

Prima etapa

Prajim fasiile de bacon si adaugam cubuletele de dovlecel
dovlecel bacon tigaie

Fierbem pastele in apa cu sare. Adaugam sare doar dupa ce clocoteste apa. 🙂

In timp ce fierb pastele, punem cimbrul peste dovlecel si bacon si acoperim tigaia cu un capac –> se va inmuia mai bine dovlecelul si nu se va arde baconul.

Mai punem intr-un castron galbenusurile, 20 g de parmezan si smantana. Batem ca pentru omleta.

Etapa Doi

Adaugam pastele si un polonic din apa in care au fiert. Adaugam piperul si sarea.
pastele

Amestecam bine si mai tinem pe foc mediu cam 60 – 90 de secunde.
Amestecam

Etapa 3

Luam de pe foc. Acest pas este obligatoriu, daca nu vrem omleta in loc de carbonara.

Adaugam si oul cu smantana si parmezan si amestecam cu voie buna pana obtinem carbonara.

Potrivim cu restul de parmezan si savuram.

Finalul

Iata cum arata produsul final.
Pene Carbonara

One Response to “Pene carbonara cu dovlecei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *