Review Kindle WiFi

On March 26, 2011 by andrei

Am cumparat in urma cu ceva saptamani un Kindle WiFi de la eMAG. Am vandut pe okazii.ro xbox-ul meu care prindea praf fara sa fie folosit si am avut fondurile necesare. Dupa o carte intreaga citita, am pregatit un mic review sau o suma de aha-uri.

Cum arata

Este exact ceea ce pare, un device care mare un calculator de buzunar marit de 3 – 4 ori. Mai exact, plasticul, tastele si butoanele sunt foarte bine facute, dar nu au absolut nimic iesit din comun. Nu am simtit ca cineva la Amazon a stat luni de zile sa se gandeasca la ce imbunatatiri sa aduca designului.

Dar, dupa o luna pot sa spun ca am cumparat un aparat cu design acceptabil pentru ca nu am avut nicio problema din cauza formei sau butoanelor – desi nu sunt incantat de cum arata sau de plasticul folosit.
Kindle WiFi de la Emag

Cum se citeste

Sunt extrem de incantat de claritatea cu care se vad literele, de contrast si de optiunile de aranjare a textului: marimea fontului, distanta intre randuri si latimea paragrafelor. In afara

faptului ca ai nevoie sa te obisnuiesti sa nu dai pagina mangaind cartea, lucrurile merg simplu si elegant.

Te simti ca in StarTrek – The Next Generation unde capitanul Piccard avea in mana un PADD pe care il folosea pentru a citi rapoarte.
Piccard and PADDs
ImgSource: Melanie-Mallet.eu

Cum pui carti pe Kindle

Cu acest Kindle WiFi am la dispozitie 3 metode mari si late:

 1. Prin WiFi (conectare la Kindle Store si la unealta de conversie prin email oferita de Amazon)
 2. Prin softul pentru PC / Mac
 3. Direct in folderul Documents de pe Kindle WiFi(conectare ca si USB stick)

Formate incercate

Un Kindle se bucura cel mai mult cand primeste un fisier AZW (adica formatul Amazon) dar accepta cu usurinta fisiere MOBI, TPZ si TXT.

In plus, Amazon spun ca: “Kindle supports wireless delivery of unprotected Microsoft Word (DOC, DOCX), PDF, HTML, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, PRC and MOBI files. Some complex PDF and DOCX files might not format correctly on your Kindle.” Si are perfecta dreptate cu ultima parte, pentru ca toate fisierele convertite de mine pentru Kindle au iesit greu lizibile daca

(1) aveau tabele

sau

(2) aveau imagini

Am incercat AZW, MOBI, RTF si PDF si am ajuns la urmatoarele concluzii:

AZW – foarte bun, dar doar pentru cartile cumparate de la Amazon. Nu merita sa incerc sa convertesc eu fisiere in AZW

MOBI – foarte bun, merita sa convertesc EPUB in MOBI

RTF – Cel mai bun format pentru plain text books pentru ca are nevoie de zero prelucrare si poate fi citit oriunde (orice device)

PDF – acceptabil. Nu merita sa citesti pdf-uri decat pe KindleDX pentru ca ecranul mic la Kindle WiFi si limitarea Kindle de a mari pagina cu totul (nu doar font size), transforma citirea in chin.

Diverse

Sunt foarte incantat de kindle si citesc cu placere pe el.

I-am facut dupa inspiratie de pe internet o husa dintr-un caiet Moleskine mai vechi si acum citesc mai usor in metrou.

Prima carte citita pe Kindle a fost Solarienii, de Norman Spinrad. SF-ul mi s-a parut cel mai potrivit gen literar pentru a inaugura un Kindle.

Recomandare

Cumparati Kindle cu incredere. Daca aveti buget dispobil, luat un KindleDX, daca nu, multumiti-va sa cititi PDFuri pe calculator, iPad sau print.

Pretul din Romania mi se pare platibil, mai ales ca produsul ajunge a doua zi in mainile voastre.

Disclaimer: Ecran alb negru, nu vede filme, nu are touchscreen, nu e o inlocuire a unui iPad/tablet PC.

9 Responses to “Review Kindle WiFi”

 • Formatul azw este identic cu formatul mobi doar ca poate contine DRM. Poti modifica un azw fara drm cu programul Calibre daca ii modifici extensia in mobi. Calibre e un program foarte fain cu care poti primi subscriptii ale ziarelor, chiar si romanesti (cam 50) – in Calibre se apasa butonul Fetch News – Download.

 • Madalina

  Da, si eu sunt posesoare de Kindle 3 wireless de vro 2 luni si sunt foarte multumita. Nu te da pe spate prin design, dar ca si functionalitate e super. L-am cumparat dupa ce in ultimii ani mi-am petrecut prea mult timp citind carti in format ebook, ajungand la un grad prea mare de oboseala – pt ca foloseam calculatorul pt citit. Acum totul e ok, am mereu kindle-ul cu mine si al meu e plin de carti din toate domeniile, asezate frumos in colectii.
  Calibre face o treaba foarte buna cu majoritatea convertirilor, adica eu am multe .pdf-uri care au devenit .mobi asa si, desi uneori nu se pastreaza formatarea prea bine, sunt perfect lizibile. Il recomand tuturor celor care au nevoie sa manipuleze ebook-uri, mai ales cele fara DRM.

 • Alte tool-uri utile pentru conversie in format mobi sau prc sunt Mobipocket Creator, KindleGen si zamzar.com

 • Salutare,

  Am o nelamurire: are sau nu are suport pentru .mp3? Pe un site am vazut o referire la el, in review-ul tau nu apare. Deci are suport sau nu?

  • andrei

   Salut Mihai,

   Nu am testat inca playback-ul mp3.
   Kindle-ul cumparat de la emag are functie de mp3 in care spune ca poti asculta mp3-uri in timpul lecturii.
   Cel mai sigur, iti spun diseara daca functioneaza sau nu. Trebuie sa am cablul la mine ca sa pun mp3-uri pe el.

 • Dan

  Da, are suport pt. mp3-uri. Pb. e ca nu ai accest la o lista ( player pt. mp3-uri). Poti porni redarea mp3-urilor din tastatura, poti trece la urmatoarea piesa si bineinteles poti opri redarea dar cam atat.
  E si normal sa aiba suport pt. mp3-uri din moment ce reda si audio books.

 • andrei

  Asa cum a spus Dan mai sus, Kindle are un suport mp3 minimal. Nu are player mp3 cu interfata de utilizare. Totul merge prin taste.

  In plus, am remarcat ceva oarecum bizar: Playback-ul continua chiar daca inchizi Kindle-ul. Trebuie sa apesi Alt+Space pentru a opri muzica – altfel redarea continua.

 • Daca instalezi Duokan pe Kindle vei avea si interfata pentru playerul muzical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *